1135 Budapest, Petneházy utca 55.
+ 36 1 413 7995
info@palyazatiras.net

Kapacitásbővítő pályázatok

Az Infostrada Klaszter tagjai közül többen jelezték, hogy rendelkeznek projektötlettel a kapacitásbővítési pályázat kapcsán

Az Infostrada Klaszter tagjai közül a Code-Tech Kft., a Net’96 Kft., a Perspex Nyomdaipari Kft. és a Smartsol Engineering Kft. is pályázatot kíván benyújtani a GINOP-1.2.1-16 kódjelű pályázat keretében. A pályázatok beadása 2017 első felében lehetséges. Az Infostrada Klaszter 2011-es megalakulását követően tagjai számos kutatásfejlesztési és kapacitásbővítési pályázaton szerepeltek eredményesen, így mind a mai napig jelentős kutatásfejlesztési potenciállal bírnak vállalkozásai. Az Infostrada Klaszter alapvetően azért alakult meg, hogy az azonos területen (megújuló energia, építészet és kapcsolódó tanácsadási szolgáltatások, informatika) működő vállalkozások számára egy együttműködési, szervezett formát hozzon létre, három régióban működő taghálózatával.

A Code-Tech Kft. a projekt keretében gyártási tevékenységet kíván végezni. A kapton szalagok megnyomása elektromosan vezető festékkel történik, majd lézervágó berendezéssel kerül sor megfelelő méretűvé vágására. A végtermék a projektterv szerint kapton hordozó NYÁK lesz, amely felhasználható elektronikai eszközökben, így computerekben, mobiltelefonokban, gépjárműipari és orvostudományi felhasználása is ismert. A fejlesztés illeszkedik az Infostrada Kft. informatikai fókuszterületéhez.

A Net’96 Kft. projektének célja egy olyan városi mikro szélturbina gyártása, mely lakossági felhasználásra is alkalmas, a napelemes rendszerekhez hasonlóan tetőre szerelhető, esztétikus kialakításának köszönhetően a tető szerkezetéhez simul, nem rontja az épület látványát. A tető síkja által összegyűjtött és felgyorsított levegő kerül bevezetésre a turbinába, így már kisebb szélsebességnél is képes a rendszer energiát termelni. A Net’96 Kft. által tervezett projekt beleillik az Infostrada Klaszter megújuló energetika fókuszterületébe.

A Perspex Nyomdaipari Kft. fejlesztési tervében első lépésként megtörténik a vágóformák megtervezése. A vágószerszám mintáját a DieJet Síkágyas direkt lemez nyomtatóval kinyomtatják a projektterv szerint az acéllemezre, amiből később maga a szerszám készül. A fóliát speciális lakkal vonják be a gyártás során, a szárítást követően a Marató rendszer segítségével megtörténik az acéllemez felesleges – lakkal be nem vont – részeinek lemaratása. A gyártási folyamat végén pedig a GVM 500/600 gravírozó gép megélezi a formát megfelelő szögben, mely így alkalmas lesz vágásra, elkészül a szerszám. A szerszámok az öntapadós címkék gyártásához elengedhetetlenek. A szerszámok gyártása tehát a fenti módon beépülne a címkegyártás folyamatába.

A Smartsol Kft. kapacitást kíván bővíteni, tervei szerint egy kétcsatornás megmunkálóközpontot szerez be, amely lehetővé teszi az y, z, x tengelyen történő vágást.

A klaszter kínálta konzultációs lehetőségeket kihasználva a négy vállalkozás vezetői szinten egyeztetett az előre látható pályázati feltételekről a konferencia keretében. A cégvezetők leszögezték, hogy mindenképpen meglévő igényt elégít ki az ősszel megjelent pályázati hír, amely kellően komplexen határozta meg a támogatott tevékenységek körét ahhoz, hogy illeszkedjen vállalkozásuk középtávú terveihez, és a korábban saját vagy pályázati forrásból már megkezdett folyamatokat tovább építse. A pályázati kiírás lehetővé teszi új épületek építését, a meglévő gyártócsarnokok fejlesztését, továbbá gép- és eszközbeszerzéseket, kapcsolódó informatikai beszerzéseket is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *