1135 Budapest, Petneházy utca 55.
+ 36 1 413 7995
info@palyazatiras.net

A Net’96 Kft. kutatásfejlesztési pályázata

Az Infostrada Klaszter tagja, a Net’96 Kft. kutatásfejlesztési pályázatot nyújtott be 2016-ban. A projekt energetikai és informatikai területen illeszkedik az Infostrada Klaszter stratégiai céljaihoz.

A Net’96 Kft. által megvalósítani kívánt projekt keretében egyéb tevékenységek mellett gyártani kíván egy mikro szélturbinát. A turbinába összegyűjtött és felgyorsított levegő kerül, amely lehetővé teszi már kisebb szélsebességnél is az energiatermelést. A szélturbina három részből áll: (1) szélbefogó, rávezető szakasz; (2) járókerék; (3) munkát végzett szél kivezetésére szolgáló szakasz (generátor). A projekt keretében beszerzésre kerülnek olyan gépek, amelyek a szélturbinához szükséges alkatrészek megmunkálásához szükségesek.

A fejlesztéssel lehetővé válik, hogy az esti órákban is energiaelőállítás valósuljon meg. A Net’96 Kft. fentiek mellett beszerez egy vállalat- és gyártásirányító szoftvert, amely az alábbi modulokból áll: vezetőtámogató modul, minőségirányítási modul, nyomon-követési modul, kiszállítási, számlafeladási modul, készletkezelési modul, kereskedelmi modul, beszerzési modul, törzsadat modul. A szoftver révén a gyártás teljes folyamata követhető, tervezhető, irányítható, legyen szó akár a partnerek és termékek nyilvántartásáról, a beszerzésről, a kereskedelemmel kapcsolatos feladatokról, a készletek kezeléséről, a kiszállítási feladatokról, az alapanyagok és termékek nyomon-követéséről, a minőségirányításról. A szoftver ezen felül rendelkezik egy korszerű gyártásirányítási modullal is. A modul a gyártás teljes spektrumát lefedi. A kereskedelmi rendelések alapján elkészíti a gyártási tervet, kiszámolja a gyártáshoz szükséges alapanyag igényt a kiírt gyártások és a kereskedelmi rendelések alapján. A rendszer a termelésből objektív módon, az IPAR 4.0 terminálok révén gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló, fejlett automatizáltságú intelligens termelésirányítási és döntéstámogató rendszer.

A K+F projekt megvalósítását a GINOP-1.2.1-16 pályázati konstrukció kiírása teszi lehetővé, amely a klasztertag Net’96 Kft. és az Infostrada Klaszter céljaival egyezik. A klaszter deklarált tevékenysége, hogy támogassa a tagságot abban, hogy minél eredményesebben szerepeljen a tagság pályázati eredményesség és forráslehívás kapcsán. A klasztertagoknál meglévő pályázati tudás, illetve a pályázatíró vállalkozás bevonása. A Net’96 Kft. 2014 óta vesz részt az Infostrada Klaszter munkájában. A klaszterben elsődlegesen az energetikai területen vállal tanácsadási, egyeztetési, szakértői feladatokat, és aktívan vesz részt európai uniós pályázatokon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *