1135 Budapest, Petneházy utca 55.
+ 36 1 413 7995
info@palyazatiras.net

Az Infostrada Klaszter tagjai pályázatot nyújtottak be kutatásfejlesztési tárgyú kiírásokra 2015-2016-ban

Az Infostrada Klaszter tagjai pályázatot nyújtottak be kutatásfejlesztési tárgyú kiírásokra 2015-2016-ban

Az elmúlt bő másfél évben, 2015-ben és 2016-ban a főként dél-dunántúli tagokat tömörítő Infostrada Klaszter tagvállalatai közül számosan nyújtottak be K+F pályázatokat. A tizenkilenc tagot tömörítő szervezet azért alakult meg, hogy támogassa és információkkal szervezett formában segítse a mikro-, kis- és középvállalkozásokat európai uniós forrásokhoz. A GINOP-2.1.1-16 konstrukcióban a Code-Tech Kft. (nyomdaipar és jelöléstechnika), a Net’96 Kft. (informatika) és a HIDROT Kft. (gépipar); a GINOP-2.1.7-15 pályázati kiíráson az Xoft Kft. (informatika); a VEKOP-2.1.1-16 kiírásán a Rolling Consulting Kft. (pályázatírás és projektmenedzsment, üzleti tanácsadás) és a Healthware Kft. (gyógyszeripari tanácsadás) nyújtott be pályázatot.

A GINOP-2.1.1-16 és tükörpályázata, a VEKOP-2.1.1-16 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú pályázat esetében 2015. szeptember 30-ától lehetett pályázatot benyújtania azon vállalkozásoknak, amelyek innovációs vagy kutatásfejlesztési tevékenységet kívánnak végezni. A pályázat támogatható tevékenységei kötött az ipari kutatás, kísérleti fejlesztés, alkalmazottak bér- és járulékköltségei, továbbá igénybe vett szolgáltatások költségei, építés, alapinfrastruktúra-bővítés, eszközbeszerzés és immateriális javak találhatóak meg.

A GINOP-1.2.7-15 „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” pályázati kiírás célja, hogy a KKV-szektor tagjai számára szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, műszaki és technológiai fejlesztések számára forrást biztosítson. A kifejlesztett prototípus-termék esetében elvárás annak piacképessége. A pályázat keretösszege 20 milliárd forint volt, és 2015.12.15-éig volt lehetőség benyújtani.

Fenti pályázati célok egybevágnak az Infostrada Klaszter által megfogalmazott, Alapító okiratban lefektetett célokkal, amely szerint a klaszter törekszik alapító és belépő tagjai számára biztosítani az információk minél szakmaibb átadását az európai uniós pályázatokkal kapcsolatban, és fókuszában is ezen források minél hatékonyabb elérése található. A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” hozzájárul az Infostrada Klaszter modernizációs céljaihoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *