1135 Budapest, Petneházy utca 55.
+ 36 1 413 7995
info@palyazatiras.net

Termelő és gyártócsarnok épült a szentlőrinci Perspex Nyomdaipari Kft-nél

Termelő és gyártócsarnok épült a szentlőrinci Perspex Nyomdaipari Kft-nél

A Perspex Kft. eredményesen zárta le Telephelyfejlesztési pályázatát, amely a megújuló energetika területén is fejlesztéseket hozott. A szentlőrinci vállalkozás jelentős, európai uniós fejlesztési forrásokból megvalósuló projekteket valósított meg az elmúlt években. A dél-dunántúli régió vállalkozásai számára kiírt DDOP-1.1.1-14 azonosítószámú pályázat keretében új gyártó- és üzemcsarnok létesítése valósult meg, amelynek alapja a 2014 szeptemberében elnyert 59,71 millió Ft-s támogatás volt. Az új gyártó- és üzemcsarnok esetében megújuló energia felhasználását lehetővé tevő napelemes rendszer telepítése történt.

A megújuló energia minél magasabb arányú felhasználása célja a nyomdaipari vállalkozásnak, ennek érdekében több térségbeli vállalkozással együtt tagja az Infostrada Klaszternak, amelynek egyik dedikált célja a minél szélesebb körű felhasználása a megújuló energián alapuló megoldásoknak, amelyeket rendezvényekkel népszerűsít.

A Perspex Kft. telephelyfejlesztési projektjének eredménye, hogy jelentősen nőtt a rendelkezésre álló gyártási terület, modernebbek lettek a munkakörülmények, és a napelemes rendszer bevezetésével energiamegtakarítást ér el a vállalkozás, továbbá négy fővel bővült foglalkoztatotti létszáma is.

A Perspex Kft. az Infostrada Klaszter tagja 2014 óta. A pécsi nyomdaipari vállalkozás jelentős szerepet vállal a klaszter tagvállalatai számára nyomdai feladatok kapcsán, továbbá – a klaszter által meghatározott stratégia mentén – belépésétől kezdődően számos európai uniós pályázatra nyújtott be pályázati anyagot, amelyek célja érintette a gép- és eszközbeszerzés, kapacitásbővítés, a megújuló energia területét.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *